Ichigin Junmai Daiginjo
一吟 純米大吟醸
齊藤酒造㈱
This is pure rice daiginjo sake made from 100% "Yamada Nishiki" from Kyoto Prefecture, polished and brewed up to 35%." It has an elegant taste that brings out elegance with its lightness and fruity ginjo incense.
京都府産「山田錦」を100%使用し35%まで磨き上げ醸した純米大吟醸酒です。 淡麗さとフルーティーな吟醸香が優雅さを引き出した上品な味わいです。
Sake Portfolio
Subtle Aroma
穏やか(控えめ)Aromatic & Fruity
華やか(フルーティー)Dry
辛口(ドライ)Balanced
中間(バランス型)
Sweet
辛口(ドライ)Product Description
- Volume(mℓ)
- 720
- Case(bottles)
- 6
- Alcohol content(%)
- 15
- Category
- SAKE
- Typical features
- Jyunmai
- Notes
-
This is pure rice daiginjo, which uses 100% Kyoto-produced "Yamada Nishiki" rice to polish and brew up to 35%.
京都府産「山田錦」を100%使用し35%まで磨き上げ醸した純米大吟醸です。
- Origin
- Japan
- Polishing Ratio(%)
- 35
- Rice
-
Yamadanishiki
山田錦
Tasting and Pairing
It has an elegant taste that brings out elegance with its lightness and fruity ginjo incense.
淡麗さとフルーティーな吟醸香が優雅さを引き出した上品な味わいです。
- Food Pairing
-
Because of its gorgeous aroma, simple flavours are more compatible, and you can also get flavorful contacts with dishes that add citrus fruits.
華やかな香りが主体となるため、シンプルな味付けのものがより高相性。また柑橘系の果実を添えるような料理などとも風味の接点が得られる。
- Best served at
-
5–10°C
- Best served in
-
Chilled / Serve chilled
冷酒
THE BREWERY
SAITOSHUZO CO.,LTD.
齊藤酒造㈱
https://eikun.com/In the mid 17th century,the Saito family moved from Osaka to Fushimi and opened a business selling kimonos to travelers under the name of "Izutsuya Ihei",but when railway service began in the late 1800s and eventually replaced ships as the primary mode of transportation, it spurred the 9th generation Sotaro Saito to go into the sake brewing business in 1895. In the early years, they sold products under the "Yanagimasamune" and "Otaka" labels, but, in 1915, the 10th generation Teiichiro Saito changed the company trademark to the current "Eikun". In 1974,the 11th generation Atsushi Saito built the office and brewery on this site. After the 12th generation Toru Saito became president in 1990, the company began brewing sake from "Iwai" rice grown in Kyoto Prefecture and sold only to breweries in Kyoto. Every since,it and other rice breands produced in Kyoto Prefecture have been the focus of product development and won numerous awards in recent years from the National Research Institute of Brewing and elseahere.
17世紀半ば、齊藤家は大阪から伏見に移り、「井筒屋伊兵衛」という名で旅行者に着物を売る商売を始めたが、1800年代後半に鉄道が開通し、最終的には船に取って代わられた、 それは9代目齊藤宗太郎が1895年に酒造業に参入するきっかけとなった。 初期には「柳政宗」や「大鷹」のラベルで商品を販売していたが、1915年に10代目齊藤貞一郎が現在の「英勲」に社名を変更した。 1974年、11代目齊藤篤がこの地に事務所と醸造所を建設した。 1990年に12代目の齊藤透が社長に就任した後、同社は京都府で栽培された「祝」米から酒を醸造し始めた。 それ以来、京都府産米を中心とした製造をし、近年、国内外から数々の賞を受賞している。
- Generation
- October 24 1895
- Location
- Kyoto